Genegeerde woordgroepen configureren

U kunt tekst selecteren die u wilt laten negeren wanneer interacties worden geanalyseerd om sentimenten en categorieën te bepalen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat Interaction Analytics de teksten van e-mailhandtekeningen moet negeren bij het analyseren van uw transcripties. U kunt tekst toevoegen door deze rechtstreeks in een transcriptie te selecteren, door tekst op de pagina Genegeerde woordgroepen toe te voegen of door de tekst in een CSV-bestand te uploaden. De tekst wordt dan niet meer geanalyseerd en geannoteerd tijdens de data-analyse.

Woordgroepen om te negeren vinden en opslaan

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Bewerken

1. Zoom binnen een widget in op het venster Interacties tonen.
  2. Klik op een interactie om de bijbehorende transcriptie te openen.
  3. Selecteer met de muis de tekst die u wilt negeren.
  4. Selecteer de optie Genegeerde woordgroepen boven in het venster dat wordt geopend.
  5. Bewerk eventueel de tekst die u wilt negeren.
  6. Klik op + om meer woordgroepen die u wilt negeren toe te voegen en klik op Enter.
  7. Klik op Opslaan om de woordgroep aan de lijst toe te voegen en verder te werken waar u was gebleven.
  8. Als u vanaf hier naar de pagina Genegeerde woordgroepen wilt gaan, klikt u op Ga naar Genegeerde woordgroepen.

Genegeerde woordgroepen configureren

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Bewerken

1. Klik op Taalmodel in het navigatiemenu links.
  2. Klik op Genegeerde woordgroepen.
  3. Als uw organisatie meerdere talen gebruikt in Interaction Analytics, wordt de taal die u op dat moment gebruikt rechtsboven op de pagina weergegeven. Wanneer u woordgroepen in een andere taal moet invoeren, keert u terug naar de pagina Taalprofiel en selecteert u in de vervolgkeuzelijst een taal.
  4. Om nieuwe tekst toe te voegen, klikt u in het tekstveld en typt u de woordgroepen die u wilt toevoegen. Elke nieuwe woordgroep moet uit minimaal twee woorden bestaan. Druk op Enter.
  5. Als u bestaande tekst wilt verwijderen, klikt u op de X rechts van de tekst.
  6. Als u alleen de machtiging Bewerken hebt, klikt u op Opslaan.
  7. Als u over Admin-rechten beschikt en al uw transcripties met de bijgewerkte informatie opnieuw wilt verwerken, keert u terug naar de pagina Taalmodel en klikt u op Gegevens bijwerken.

Het opnieuw verwerken van alle gegevens van uw bedrijf kan lang duren. Daarom kunt u het beste eerst alle andere gewenste aanpassingen doorvoeren in aangepast sentiment, het bedrijfsprofielGesloten Een pagina in Interaction Analytics waar u aangepaste entiteiten kunt maken., de genegeerde woordgroepen en andere instellingen van het Taalmodel voordat u op Gegevens bijwerken klikt om de gegevens op te slaan en opnieuw te verwerken.

U kunt de status van het opnieuw verwerken aan de onderzijde van het navigatiemenu links bekijken.

Een CSV-bestand uploaden

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Bewerken

Als u de machtiging Bewerken hebt, kunt u een CSV-bestand uploaden met woordgroepen die moeten worden genegeerd. U kunt de wijzigingen niet toepassen op eerdere transcripties. U moet de Admin-machtiging hebben om bestaande transcripties opnieuw te verwerken.

1. Open een teksteditor zoals Kladblok en typ de woordgroepen die Interaction Analytics moet negeren. Typ komma's tussen de woordgroepen. Dubbele items worden genegeerd, inclusief duplicaten van woordgroepen die al eerder zijn toegevoegd. Sla het bestand met de CSV-extensie op uw computer op.
  2. Klik op Taalmodel in het navigatiemenu links.
  3. Klik op Genegeerde woordgroepen.
  4. Klik op Bestand uploaden.
  5. Klik in het venster Genegeerde woordgroepen bijwerken op Bestand kiezen.
  6. Blader door uw computer om het CSV-bestand te vinden dat u hebt opgeslagen. Selecteer het bestand en klik op Openen.
  7. Klik op Uploaden.
  8. Als u alleen de machtiging Bewerken hebt, klikt u op Opslaan.

9. Als u over Admin-rechten beschikt en al uw transcripties met de bijgewerkte informatie opnieuw wilt verwerken, keert u terug naar de pagina Taalmodel en klikt u op Gegevens bijwerken.

Het opnieuw verwerken van alle gegevens van uw bedrijf kan lang duren. Daarom kunt u het beste eerst alle andere gewenste aanpassingen doorvoeren in aangepast sentiment, het bedrijfsprofielGesloten Een pagina in Interaction Analytics waar u aangepaste entiteiten kunt maken., de genegeerde woordgroepen en andere instellingen van het Taalmodel voordat u op Gegevens bijwerken klikt om de gegevens op te slaan en opnieuw te verwerken.

U kunt de status van het opnieuw verwerken aan de onderzijde van het navigatiemenu links bekijken.