Netwerkschema's

Netwerkschema's laten zien hoe de informatie stroomt tussen CXone-applicaties. De pijlen in de schema's geven de informatiestroom weer, niet de bron van het verzoek. Bijna alle stromen worden bi-directioneel weergegeven, ook al wordt de verbinding altijd vanaf één locatie geïnitieerd. De meeste API-flows zijn bijvoorbeeld RESTful en zijn altijd afkomstig van de client. Gegevens kunnen via een API zowel naar als vanuit het systeem worden doorgegeven. Daarom wordt de pijl in twee richtingen weergegeven.

Er zijn verschillende soorten begrenzingen in de schema's. Een belangrijke grens is tussen die openbare en private netwerken. Binnen private netwerken bestaat soms een begrenzing tussen interne en DMZ-netwerken. De DMZ biedt een manier om te communiceren met openbare netwerken en tegelijkertijd gevoelige interne netwerken af te schermen.

Openbare cloudsystemen genereren een gecombineerd netwerk dat niet volledig openbaar of privaat is. Dit wordt een randnetwerk genoemd, aangezien de grensapparaten en -services de encryptie meestal aan de rand van het openbare netwerk termineren.

In de schema's worden veranderingen in de encryptie aangegeven met doorlopende en gestippelde lijnen. Afhankelijk van de cloudinfrastructuur kan dit ertoe leiden dat niet-versleuteld dataverkeer via randnetwerken wordt verzonden.

Tenzij anders vermeld, worden alle klantgegevens zowel in transit als in rust versleuteld.

Algemene componenten

Dit schema toont de algemene componenten van CXone en hun onderlinge relaties. De CXone Cloud-container omvat alle CXone-infrastructuur voor zowel FedRAMP als niet-FedRAMP productiesystemen. CXone wordt gehost in zowel private als openbare clouds en is onderverdeeld in applicatie-infrastructuur en spraakinfrastructuur. Spraakinfrastructuur wordt vrijwel uitsluitend gehost via de private cloud.

De containers aan de linkerkant zijn externe netwerken en zijn essentieel voor de productfunctionaliteit. Deze externe services omvatten:

• NICE CXone
  • Partners
  • External Services
  • Tenant

In alle gevallen wordt zowel persoonlijke als niet-persoonlijke informatie verzonden. Niet-versleuteld verkeer is bijna altijd gerelateerd aan dataverkeer van spraakkanalen of andere kanalenGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. en is niet altijd volledig versleuteld.

Gemeenschappelijke stromen

Dit schema laat zien hoe gebruikers met CXone communiceren door middel van de applicatie-infrastructuur en de volgende applicaties:

• Auto Attendant
  • Apps van het CXone-webportaal zoals ACD, Admin en dergelijke (behalve FTP)
  • Directe gegevenstoegang

De meeste gebruikersinteracties vinden plaats tussen een browser en de applicatie-infrastructuur met behulp van standaard webprotocollen en poorten (443 en 80). Sommige applicaties van de CXone-suite vereisen andere services en extra poortenGesloten De in- en uitgangen waar informatie wordt uitgewisseld tussen een netwerk en een computer of een server. die in uw omgeving moeten worden geopend. De container van de applicatie-infrastructuur bevat drie basisservices:

Al deze servers zijn technisch gezien webservers, maar hun functies en eindpunten zijn verschillend. Alle eindpunten bestaan in een DMZ met behulp van een standaard gelaagd applicatiemodel. API- en webservercommunicatie kan persoonlijke informatie bevatten. Authenticatiestromen kunnen persoonlijke informatie bevatten in token-antwoorden.

Integratie met externe services

Partners en andere providers kunnen applicaties maken die integreren met CXone. Dit schema laat zien hoe gebruikers met Performance Management communiceren door middel van de applicatie-infrastructuur en externe integraties. Componenten van partners en externe services zijn samengevoegd om het schema te vereenvoudigen, maar de service kan door beide worden geleverd.

Partnerintegraties kunnen hun eigen authenticatie bevatten of ze kunnen integreren via een aantal menu's. Ze worden altijd geopend in een aparte browserinstantie en ze integreren via verschillende API'sGesloten Met API's kunt u bepaalde functies automatiseren door uw CXone-systeem te koppelen aan andere software die binnen uw organisatie wordt gebruikt.. In een zeer beperkt aantal gevallen kan een integratie data van CXone-webservers verbruiken. Interface voor klantchats is hier een voorbeeld van.

IVR-integraties

Dit schema laat zien hoe IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren. communiceert met tenants en externe services. IVR bevat vaak gegevens van externe bronnen die door u of door een externe partij kunnen worden beheerd. In deze gevallen is het verkeer altijd afkomstig van interne servers.

Connectiviteit met agents

Agents kunnen met CXone communiceren via verschillende methoden:

Deze opties kunnen een fysieke telefoon of een softphone gebruiken.

MAX

Dit schema toont de agentconnectiviteit voor MAX met gebruik van een fysieke telefoon of een softphone. MAX wordt geïntegreerd met de applicatie-infrastructuur. De telefoon heeft primair een interface met de spraakinfrastructuur. Er vindt ook enige applicatiecommunicatie plaats, en voor softphones is er een afhankelijkheid van integraties met externe services.

Salesforce Agent en Agent for Oracle Service Cloud

Dit schema toont de agentconnectiviteit voor Salesforce Agent en Agent for Oracle Service Cloud met behulp van een fysieke telefoon of een softphone. Deze telefoons zijn buiten het schema gelaten.

Beide agentapplicaties zijn afhankelijk van externe servicebronnen. Ze communiceren echter ook rechtstreeks met de applicatie-infrastructuur en ze maken deel uit van de CXone-productsuite. In sommige gevallen kunnen de producten met de authenticatieserver communiceren ten behoeve van authenticatie en communicatie met eindpunten.

Connectiviteit met kanalen

De volgende schema's illustreren de gegevensstromen van gevoelige informatie.

Spraakkanaal

Deze schema's illustreren de spraakconnectiviteit van de klantlink binnen CXone. Redundantie en failover zijn essentiële functies voor spraakinfrastructuur.

De connectiviteit van de bron naar een Session Border Controller (SBC) in de spraakinfrastructuur is niet weergegeven om het schema eenvoudig te houden. Deze connectiviteit kan bestaan uit een reeks verbindingen via verschillende carriers. Al dit verkeer eindigt bij de SBC in de CXone-omgeving. Bij de SBC vindt de verbinding met de agentlink plaats.

Deze informatie wordt beheerd en gemonitord door de orkestratie-engine en de mediaserver van CXone, die de conversatie kunnen opnemen. Bij beide soorten opname heeft CXone een functie om de opname te maskeren of te pauzeren als er gevoelige informatie wordt gecommuniceerd.

Opnamen die door de mediaserver worden gemaakt, kunnen rechtstreeks naar de bestandsserver worden verzonden of via een compressieserver. Opnamen die door de mediaserver worden gemaakt, worden opgeslagen op de bestandsserver of op Cloudopslagservices.

Realtime spraakdata worden niet versleuteld tijdens het transport naar de server. Nadat de data zijn opgeslagen op de mediaserver of de CXone Recording-server, worden de data voortaan versleuteld in rust en in transit.

Email

Meer informatie over netwerkvereisten van e-mail vindt u op de pagina E-mail van systeem.

Dit schema toont de connectiviteit voor inbound e-mail. Inbound e-mail maakt gebruik van AWS SES of private cloud-mailservers. E-mails worden verzonden naar de opslagservice, waar de orkestratie-engine van CXone de meldingen en de API-toegangGesloten Met API's kunt u bepaalde functies automatiseren door uw CXone-systeem te koppelen aan andere software die binnen uw organisatie wordt gebruikt. tot de applicaties afhandelt.

In de meeste gevallen worden e-mails naar het platform doorgestuurd vanaf uw SMTP-server, omdat de inbound e-mailadressen eigendom zijn van en worden beheerd door uw organisatie.

Dit schema toont de connectiviteit voor outbound e-mail. Afhankelijk van uw voorkeuren kunnen outbound e-mailkanalen binnenkomen:

• Via een privéverbinding vanaf uw SMTP-server.
  • Via SES (bij voorkeur) of private cloud SMTP-servers.

Historische informatie wordt opgeslagen in een Amazon S3-bucket.

Chat

Dit schema toont de connectiviteit voor omnichannel chat. De chatfunctie wordt beheerd door een combinatie van de webserver van de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren, de CXone-webserver en een reeks authenticatie- en API-aanroepen voor het opslaan van transcripties. Deze transcripties kunnen vervolgens worden overgebracht naar Amazon S3 en Amazon Glacier.

Connectiviteit met IEX WFM Integrated

Dit schema illustreert de basisconnectiviteit tussen uw omgeving en IEX WFM Integrated. Ook andere architecturen worden ondersteund.

Connectiviteit met Engage QM Integrated

Dit schema illustreert de basisconnectiviteit tussen uw omgeving en Engage QM Integrated. Ook andere architecturen worden ondersteund.

Connectiviteit op hostnaam

CXone maakt gebruik van verschillende hostnamen en services, afhankelijk van het type connectiviteit:

Connectiviteit met privaat datacenter

De volgende gebieden verwijzen naar private datacenters:

• US Datacenter
  • EU Datacenter

Dit schema toont de connectiviteit van private datacenters met de volgende hostnamen:

Hostnamen

agent-{cluster}
agentstats-{cluster}
api-{cluster}
api
bi
bu{tenant}
engage
getnextevent-{cluster}
home-{cluster}
incontrol-{cluster}
intouch-{cluster}
login
phonebook-{cluster}
reporter.engage
screen{num}
zoeken
security
stream{num}
{cluster}
{custom}

Connectiviteit met directe AWS-datacenters

De volgende gebieden verwijzen naar directe datacenters:

• US AWS
  • FedRAMP AWS
  • EU AWS
  • AUS AWS

Het schema illustreert connectiviteit met directe AWS-datacenters met de volgende hostnamen:

Hostnamen

agent-{cluster}
agentstats-{cluster}
analytics-{area}
analytics
api-{area}
api-{cluster}
api
auth
bi-{area}
bu{tenant}-nicewfm
echo-{area}
echoftp-{area}
getnextevent-{cluster}
home-{cluster}
incontact
incontrol-{cluster}
intouch-{cluster}
login-{area}
login
phonebook-{cluster}
security-{area}
security
{cluster}
{custom}

Connectiviteit met indirecte AWS-datacenters

De volgende gebieden verwijzen naar openbare datacenters:

• US AWS
  • FedRAMP AWS
  • EU AWS
  • AUS AWS

Het schema illustreert de connectiviteit met indirecte AWS-datacenters met de volgende hostnamen:

Hostnamen

{area}

Nexidia

Dit schema illustreert hoe CXone verbinding maakt met Nexidia. Deze verbinding wordt tot stand gebracht via het gebruik van deze API's:

Deze API's halen opnamen en metadata op uit CXone.

Nexidia-datastroom

Dit schema illustreert hoe opnamen en metadata van CXone in Nexidia-servers worden opgehaald zodat analisten ernaar kunnen luisteren en deze kunnen bekijken.