IP-adressen en blokken

Elk apparaat dat verbonden is met een netwerk, heeft een unieke ID, die een IP-adres (Internet Protocol) wordt genoemd. Een IP-adres bestaat uit vier nummers, elk gescheiden door een punt. De nummers kunnen alles zijn van 0 tot en met 255. Bijvoorbeeld: 192.168. 4.10.

IP-adressen worden toegewezen aan netwerken in blokken (groepen opeenvolgende adressen). Een blok wordt aangeduid met een IP-adres met een voorwaartse schuine streep en een nummer aan het einde, zoals in dit voorbeeld: 210.57.57.128/28. Met het nummer na de voorwaartse schuine streep wordt de grootte van het blok aangeduid.

Deze notatiemethode voor de grootte van blokken IP-adressen wordt Classless Inter-Domain Routing (CIDR) genoemd. Bij CIDR-notatie geldt dat hoe kleiner het nummer na de schuine streep is, hoe groter het blok is. In het voorbeeldbereik dat eerder is gegeven, betekent /28 dat het blok 16 IP-adressen heeft.

Vereiste IP-adressen en blokken in CXone

Voor CXone moeten bepaalde IP-adressen en blokken toegestaan zijn. Hierdoor is verkeer naar en vanaf de gekoppelde applicaties en producten mogelijk.

De IP-adressen die uw organisatie wordt gevraagd om te openen, zijn vereist. Het is best practice om alle vereiste IP-adressen en blokken te openen.

De IP-adressen en blokken komen overeen met datacenters die worden onderhouden door NICE CXone of partners, zoals AWS. Deze datacenters worden meestal gekoppeld om failover te ondersteunen. Communicatie binnen het opgegeven bereik moet toegestaan zijn. Als er één of meerdere bereiken ontbreken, is er een risico op netwerkuitval tijdens een failover-gebeurtenis.

Er zijn drie categorieën IP-adresbereiken die worden gebruikt in CXone. Mogelijk hoeft u niet alle categorieën te gebruiken. In CXone worden IP-adresblokken gekoppeld met:

• Inkomend en uitgaand verkeer op CXone platform: Elke CXone-cluster heeft een unieke lijst IP-adressen. U kunt deze ontdekken als u uw cluster-ID weet.
  • IP-spraak voor Integrated Softphone: U hoeft dit bereik alleen toe te staan als uw agenten deze softphone-applicatie gebruiken. Het datacenter waaraan deze IP-adressen gekoppeld zijn, worden opgegeven, samen met de overeenkomende FQDN's.
  • Telefoonnummers waarvoor CXone is genoemd als de RespOrg: u hoeft dit bereik alleen toe te staan als uw organisatie CXone heeft geautoriseerd als RespOrgGesloten De organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de registratie van gratis telefoonnummers. voor de gratis nummers die u gebruikt met CXone.

Uw inkomende en uitgaande IP-adressen ontdekken

De IP-adressen die u moet openen om ander inbound en outbound verkeer toe te staan, zijn gekoppeld met de FQDN's die u moet toestaan op basis van de cluster waar uw CXone-systeem zich bevindt. Wanneer uw cluster-ID weet, gebruikt u de online help-wizard Verbindingsvereisten ontdekken om de vereiste inbound en outbound IP-adressen voor uw organisatie te vinden.

Uw Integrated Softphone-IP-adressen ontdekken

Als uw agenten Integrated Softphone gebruiken om spraakoproepen met contacten in CXone af te handelen, moet u bepaalde IP-adresblokken toestaan. Deze blokken zijn gekoppeld aan datacenters over de hele wereld. Hierdoor is communicatie over de hele wereld mogelijk, ongeacht waar uw contacten en agenten zich bevinden.

Gebruik de online help-wizard Verbindingsvereisten ontdekken om de lijst met vereiste IP-adressen voor Integrated Softphone te zoeken. Er is een aparte lijst voor FedRAMP-klanten.

Uw IP-adressen voor uw IP Voice-telefoonnummer ontdekken

Als CXone de RespOrgGesloten De organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de registratie van gratis telefoonnummers. is voor de gratis nummers die u gebruikt met CXone, moet u de IP-adresbokken toestaan die gekoppeld zijn aan uw telefoonnummers. De status van RespOrg betekent dat CXone deze nummers beheert namens uw organisatie.

Gebruik de online help-wizard Verbindingsvereisten ontdekken om de lijst met vereiste IP-adressen voor uw IP Voice-implementatie te zoeken.