Scripts inplannen voor uitvoering

Vereiste machtigingen: Scriptplanningen Maken

Door middel van scriptplanning kunnen beheerders en gebruikers die scripts schrijven, de uitvoering van een script inplannen voor een bepaalde tijd van de dag, een bepaalde dag van de week enzovoort. Scripts houden ook persistentie-informatie bij, zodat beheerders "opnieuw gewekte" scripts kunnen verwerken. Dit biedt bescherming voor het geval dat iemand duizenden instanties van hetzelfde script maakt die allemaal tegelijk worden uitgevoerd.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > Scriptplanningen.

3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Typ de Naam voor de planning.
  5. Selecteer een Scriptnaam uit de vervolgkeuzelijst met de scripts in uw systeem.
  6. Selecteer een Planningtype uit de beschikbare opties: Eenmalig, Continu of Terugkerend. De optie Continu is alleen beschikbaar als de Scriptnaam verwijst naar een systeemscript. Een systeemscript kan geen mediaspecifieke acties bevatten die continue uitvoering mogelijk maken. Als er media-acties nodig zijn, kan het systeemscript een ander script spawnen om die acties te laten uitvoeren.
  7. Selecteer een Skill uit de vervolgkeuzelijst met de skills in uw systeem.
  8. Configureer de Duur, afhankelijk van de optie die u hebt geselecteerd bij Planningtype:

9. Klik op Volgende.
  10. U kunt aangepaste scriptparameters invoeren. Deze parameters worden in het script ingevoegd en kunnen als variabelen worden verbruikt in de instantie van het script die u spawnt. Wanneer u een script traceert, kunt u deze parameters bekijken in de startactie van het script (met de labels p1 - p9).
  11. Klik op Opslaan.
  12. Klik op Activeren.