Gegevensstructuren

Gegevensstructuren staan u toe om gegevens op te slaan die u wilt gebruiken in uw script. U kunt de gegevens ophalen van de gegevensstructuur wanneer u ze nodig hebt, of u kunt ze vervangen door andere gegevens. In andere programmeertalen kunnen er veel types gegevensstructuren zijn die heel complex kunnen zijn. In Studio zijn er slechts drie typen gegevensstructuren:

Verschillen tussen arrays en objecten

Arrays en objecten zijn twee soorten variabelen. Standaard variabelen bevatten één deel informatie. Als u veel waarden hebben die verwant zijn, kunt u de arrays of objecten gebruiken in plaats van meerdere standaard variabelen. Zo kunt u het totale aantal variabelen dat u in een script gebruikt, verminderen.

Arrays en objecten lijken op elkaar, maar er zijn verschillen die hen van elkaar onderscheiden. De volgende tabel schetst de verschillen:

Stringmatrices Objecten

Stelt een lijst voor van meerdere delen informatie. Items in de lijst zijn van een soortgelijk type, maar zijn anders niet verwant.

Bijvoorbeeld: lijsten van netnummers, klantnamen of statussen.

Stel "dingen" voor in het script, zoals contacten, agents of berichten. Een object bevat informatie over wat het voorstelt.

Bijvoorbeeld: informatie over een contact, inclusief naam, adres en telefoonnummer. Het zijn verschillende soorten informatie, maar ze zijn verwant door koppeling met het contact.

Een stringmatrix bevat door verticale strepen gescheiden tekenreeksen. De individuele stukken informatie in de matrix worden elements genoemd. De stukken informatie die objecten bevatten, worden members genoemd. Leden bestaan uit sleutel-/waardeparen. De sleutel is de naam van het lid en de waarde is de actuele waarde die deze bevat.
De volgorde van elementen in de matrix, of door rechte streepjes gescheiden string, is belangrijk. Het script gebruikt de volgorde van de elementen om de item in de matrix bij te houden. De volgorde van de leden binnen het object, is onbelangrijk.

Elementen worden geïdentificeerd door een nummer dat de index wordt genoemd. U kunt de index gebruiken voor herhalen via de matrix en een actie uitvoeren op elk van zijn elementen.

In snippets, starten de indexen altijd op 1.

In sommige Studio actie-eigenschappen, starten matrixindexen op 0. Raadpleeg altijd de online Help over de actie die u gebruikt om de startindex vast te stellen.

Leden worden geïdentificeerd door hun namen.

Omdat leden geen numerieke id's hebben, kunt u geen herhaalde bewerkingen uitvoeren op alle leden van een object om hen te updaten of te manipuleren zoals u dat kunt met matrixelementen. Om een objectlid bij te werken, moet u deze opgeven op naam.

Toevoegen, verplaatsen en verwijderen van elementen vereist dat u de index van de elementen kent die u verplaatst of verwijdert, of de index van de elementen vóór of na het element dat u wilt invoegen, verwijderen of verplaatsen.

Om een lid bij te werken of toe te voegen aan een object, hoeft u alleen de naam ervan te kennen. U hoeft geen leden te verplaatsen omdat de volgorde van leden onbelangrijk is.