Ivrlog

Maakt een nieuw selectiepad-item in het ingebouwde Rapport IVR-selectiepad om bij te houden hoeveel contacten de verschillende paden door een IVR-script volgen, en registreert optioneel de waarde van een variabele. Deze actie wordt vaak gebruikt om bij te houden welke routes de bellers door een IVR volgen, meestal met de bedoeling het IVR-menu aan te passen om de bellers beter van dienst te zijn, bijvoorbeeld door het herschikken, verwijderen of combineren van menuopties. De actie kan ook worden gebruikt om waarden van variabelen op verschillende punten in een script vast te leggen, of om scriptfouten op te lossen wanneer de trace van een script niet goed kan worden gebruikt om te tellen hoeveel contacten de diverse paden van een script doorlopen.

Deze actie voegt informatie toe aan de kolommen Label en Result in het Rapport IVR-selectiepad. Label vult het label in dat u hebt gegeven aan de Ivrlog-actie en Result vult het soort gegevens in dat u hebt bepaald in de Result-parameter. De unieke combinaties van deze twee waarden worden verzameld in één item in het rapport IVR-selectiepad.

Ivrlog kan overal in een script worden gebruikt, zodat u niet alleen kunt bijhouden hoe de bellers door het script gaan, maar ook hoe de waarde van een variabele verandert. Dit kan handig zijn bij de foutoplossing.

Dit Rapport IVR-selectiepad houdt het tegenkomen van Begin, Case, If, Ivrlog, Menu, en Reqagent -acties bij.

Dependencies

• De uitvoervariabele kan maximaal 100 tekens bevatten.
  • Het rapport IVR-selectiepad kan in totaal maximaal 100 items bevatten. Als er meer dan 100 unieke actie/resultaat-combinaties zijn, worden alleen de eerste 100 bijgehouden, waardoor u geen zicht hebt op alles wat daarna gebeurt.
  • Als het agentscript en de IVR gevoelige informatie verwerken (zoals sofinummers, creditcardnummers, medische informatie), moet u zorgen dat geen van de gevoelige gegevens op het CXone-platform wordt opgeslagen. Deze producten zijn niet ontworpen voor het behandelen van gevoelige informatie en hebben geen coderingsfunctionaliteit. Ze hebben geen andere controles die aanwezig moeten zijn wanneer u omgaat met gevoelige informatie.

Supported Script Types

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Voicemail script type - a symbol that looks like a cassette tape - two circles sitting on a horizontal line.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

The icon for the Digital script type - a computer monitor with a smartphone next to it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS Digitaal

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption Wijzig het Caption naar een uniek bijschrift voor deze actie in het script. De Rapport IVR-selectiepad bevat de actienaam en het bijschrift. Beschrijvende, unieke bijschriften maken de rapporten leesbaarder en begrijpelijker.Use only for BEGIN CASE IF IVRLOG MENU and REQAGENT

Result

Typ een variabele tussen accolades om te bepalen welke gegevens u wilt invullen in de kolom Result van het rapport IVR-selectiepad. Als u bijvoorbeeld wilt bijhouden hoeveel bellers de opties 1, 2 en 3 uit een menu van uw IVR-systeem selecteren, kunt u een Ivrlog-actie in het script invoegen en de variabele invoeren die in de Menu-actie wordt gebruikt om de menukeuze van de beller vast te leggen. De standaardnaam van de variabele is {MRES}, maar namen van aangepaste variabelen kunnen worden gebruikt, zodat u kunt controleren wat er wordt gebruikt in uw script. In een rapport IVR-selectiepad dat hierna wordt gegenereerd, staan drie Ivrlog-items met het aantal keren dat elke menuoptie is gekozen binnen de gegeven parameters die u instelt bij het uitvoeren van het rapport, met het percentage van het totaal aantal selecties voor elke optie.
ivrCustomDataVariable Use of this property is limited. Contact your account representative for more information.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

Tips & Tricks

De Result-parameter kan als volgt zijn:

• Blanco gelaten: het rapport toont Default als de waarde.
  • Ingevuld met een variabele: het rapport toont de waarde van de variabele.
  • Ingevuld met een string: het rapport toont de stringwaarde. Gebruik een string die het punt dat aangetroffen is in de string, aangeeft. U kunt het bijschrift van de Ivrlog-actie wijzigen als een alternatieve manier om deze informatie toe te voegen aan het rapport. Een gebruik van deze optie is het opnemen van meerdere Ivrlog-acties op verschillende plaatsen in het script, elk met een ander bijschrift dat aangeeft waar Ivrlog is aangetroffen.