Create Source Map

Genereert een toewijzing (mapping) die wordt gebruikt om datastructuren uit CXone te koppelen aan datastructuren uit uw CRM-systeemGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases..

Dependencies

Create Source Map is alleen voor gebruik met Proactive XS.

Supported Script Types

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

Telefoon

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

SourceName De naam van de bron waar de records vandaan komen. Ondersteunt een logische groepering voor de records in het systeem. Als u een ongeldige of ontbrekende brontoewijzing hebt, kunt u een fout Externe ID ontbreekt ontvangen.
Mapping De dynamische datastructuur waarmee het CXone-systeem de gegevens van uw systeem (CRM) kan interpreteren.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
InvalidSource Het pad dat wordt gevolgd als de opgegeven bronnaam niet bestaat.
InvalidRootNode Het pad dat wordt gevolgd als CXone niet kan bepalen of een systeemveld of een aangepaste definitie voor die veldnaam bestaat.
InvalidFieldName Het pad dat wordt gevolgd als CXone niet kan bepalen of een systeemveld of een aangepaste definitie voor die veldnaam bestaat.
MissingRequiredField Het pad dat wordt gevolgd als een vereist veld voor de contactafhandeling niet wordt gevonden. Vereiste velden zijn bijvoorbeeld een telefoonnummerveld en ExternalID.
Error Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.
FieldsInUseCantApply Het pad dat wordt gevolgd als er een poging wordt gedaan om een waarde te wijzigen of te verwijderen die momenteel in gebruik is door een filter.
NoChangesMade Het pad dat wordt gevolgd als de toewijzing tussen CXone en uw systeem exact overeenkomt.
ExceededMaxDestinations Het pad dat wordt gevolgd als het aantal telefoonnummers per contact het maximum aantal overschrijdt. Als het systeem bijvoorbeeld zes nummers per contact toestaat en u er zeven opgeeft, zal het systeem deze vertakking volgen.

Mapping Fields

In combinatie met de Create Source Map-actie, moet u een Snippet action toevoegen die de veldtoewijzingen tussen CXone en uw CRM-systeemGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases. definieert. U kunt velden toewijzen aan de onderstaande systeemvelden.

• Adres
  • Agent
  • CallerID
  • CallRequestStaleMinutes
  • Plaats
  • Naleving
  • ConfirmationRequired
  • CustomerField1
  • CustomerField2
  • ExternalID
  • FirstName
  • LastName
  • Opmerkingen
  • PhoneNumber
  • PreferredCallTime
  • Prioriteit
  • Score
  • Status
  • TimeZone
  • Postcode

U kunt ook toewijzen aan Aangepaste gegevensdefinities die u hebt gemaakt in CXone.

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

The script shown below can be used to retrieve a source map (using Get Source Map) or to create a new source map (using Create Source Map). Take notice of all the mappings coming off the Create Source Map, which enable the records coming from the CRM to be dialed.

This script contains two Snippet actions, which require some modification when incorporating this example into your script.

The Make Changes Here GET SOURCE snippet contains the following line of code

ASSIGN sourceName = "Nick Desk"

The Make Changes Here CREATE SOURCE snippet contains the following code:

DYNAMIC testData
// CHANGE BELOW VALUE DEPENDING ON TEST
ASSIGN switchValue = "No Changes Made"

SWITCH switchValue
	{
		CASE "Invalid Source"
			{
			sourceName = "I Don't Exist"
			}
		CASE "Invalid Root Node"
			{
			testData.Fail.Phone = ""
			}
		CASE "Invalid Field Name"
			{
			testData = initialResult
			testData.Mappings.MyCustomField = ""
			}
		CASE "Missing Required Fields"
			{
			testData.Mappings.City = "City"
			testData.Mappings.State = "State"
			}
		CASE "Field In Use Cant Apply"
			{
			// Switch ValueString with a CDD or SDD that you currently have applied to a source and using to filter
			testData = initialResult
			testData.Mappings.FilterOnMe = "City"
			}
		CASE "No Changes Made"
			{
			// Don't Change anything just pass in the exact same mapping we've already got
			testData = initialResult
			}
		CASE "Create Mapping System"
			{
			// SYSTEM DATA DEFINITIONS
			testData = initialResult
			testData.Mappings.TimeZone = "Time Zone"
			testData.Mappings.Compliance = "Is Cell Phone"
			testData.Mappings.ConfirmationRequired = "Confirmation Required"
			testData.Mappings.CallerID = "Caller ID"
			testData.Mappings.Score = "Score"
			testData.Mappings.CustomerField1 = "Customer Field 1"
			testData.Mappings.CustomerField2 = "Customer Field 2"
			testData.Mappings.ExternalID = "External ID"
			testData.Mappings.Priority = "Priority"
			testData.Mappings.Zip = "Zip"
			testData.Mappings.State = "State"
			testData.Mappings.City = "City"
			testData.Mappings.Address = "Address"
			testData.Mappings.LastName = "Last Name"
			testData.Mappings.FirstName = "First Name"
			testData.Mappings.PhoneNumber = "Phone Number"
			}
		CASE "Update Mapping System"
			{
			// SYSTEM DATA DEFINITIONS
			testData = initialResult
			testData.Mappings.TimeZone = "My TimeZone"
			testData.Mappings.ConfirmationRequired = "Requires Confirmation"
			testData.Mappings.CallerID = "Phone Number"
			testData.Mappings.State = "Contacts State"
		CASE "Create Mapping Custom"
			// CUSTOM DATA DEFINITIONS
			testData = initialResult
			testData.Mappings.YourCDDName = "[COLUMN TO MAP IT TO]"
		CASE "Update Mapping Custom"
			// CUSTOM DATA DEFINITIONS
			testData = initialResult
			testData.Mappings.YourCDDName = "[COLUMN TO MAP IT TO]"

Download this script.