TSA-informatielevenscyclus

In de meeste regelgeving voor informatie is het beheer van vertrouwelijke informatie gedurende de informatielevenscyclus vastgelegd. Dit is van toepassing op alle aspecten van de informatiestroom:

• Aanmaken

• Toegang

• Wijzigen

• Verwijderen

NICE CXone heeft vaak contractuele verplichtingen die gevolgen hebben voor de informatielevenscyclus. Op deze pagina wordt informatie gegeven over de algemene vereisten voor de informatielevenscyclus.

Aanmaken

De volgende groepen/gebruikers kunnen informatie aanmaken in CXone:

• NICE CXone.

• bedrijfseenheden .

• Klanten.

Gebruikers kunnen informatie aanmaken via een UI of APIGesloten Met API's kunt u bepaalde functies automatiseren door uw CXone-systeem te koppelen aan andere software die binnen uw organisatie wordt gebruikt.. CXone kan informatie ook automatisch aanmaken. CXone maakt bijvoorbeeld automatisch informatie aan wanneer een agent een -interactieGesloten De volledige conversatie met een agent via een kanaal. Een interactie kan bijvoorbeeld een telefoongesprek, een e-mailuitwisseling, een chatgesprek of een uitwisseling via social media zijn. afhandelt.

Het aanmaken van informatie wordt beschouwd als een verzoek van de bedrijfseenheid om de informatie te verwerken aan de hand van de classificatie. De bedrijfseenheid of datacontroller moet wettelijk gezien gemachtigd zijn om informatie aan te maken. Ze zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van informatie zonder het volgende te schenden:

• Overeenkomsten.

• Beveiligingscontroles.

• Nalevingsvereisten voor een bedrijfseenheid .

Toegang

Toegang tot informatie wordt beheerd door CXone via roltoewijzingen en machtigingen. Toegang tot gevoelige klantgegevens moet worden geregistreerd. Rapporten over deze informatie moeten beschikbaar zijn voor de bedrijfseenheid . Toegang tot andere informatieklassen wordt niet geregistreerd.

Wijzigen

Het wijzigen van informatie wordt beheerd door CXone via roltoewijzingen en machtigingen. Wijzigingen moeten worden geregistreerd. Rapporten over wijzigen van informatie moeten beschikbaar zijn voor de bedrijfseenheid .

Verwijderen

Informatie kan verwijderd worden uit CXone. U kunt handmatig informatie verwijderen of u kunt instellen dat informatie automatisch wordt verwijderd. Wanneer informatie niet kan worden verwijderd, kan deze informatie worden zo geanonimiseerd dat aan de nalevingsvereisten wordt voldaan.

CXone kan ook aanbieden dat informatie niet kan worden verwijderd. Voorkomen dat informatie wordt verwijderd kan als volgt:

• Als onderdeel van een juridische overeenkomst om informatie niet te verwijderen.

• Door informatie in WORM-systemen op te slaan die voldoen aan financiële of andere voorschriften.

Mogelijkheden levenscyclus

De mogelijkheden voor de levenscyclus van een type informatie kan als volgt worden samengevat:

• Gebruikergestuurd: een gebruiker beheert de gehele levenscyclus.

• Systeemgestuurd: een systeem beheert de gehele levenscyclus.

• Hybride: een combinatie van systeemgestuurd en gebruikergestuurd.

• Geavanceerd: systeemgestuurd maar door een gebruiker geconfigureerd, inclusief retentieperiodes.

Bedrijfseenheden dienen inzicht te hebben in de levenscyclus van het type informatie dat op hen betrekking heeft.