Aangepaste werkruimten beheren

Aangepaste werkruimten zijn ingebedde webpagina's in MAX die je tijdens het werk gemakkelijk kunt openen. Je kunt 1 tot 3 werkruimten in je omgeving hebben, of helemaal geen. Aangepaste werkruimten worden automatisch geladen wanneer je inlogt bij MAX. De overzichtsweergave in MAX wordt aan de linkerkant van het venster ingeklapt, zodat je het hele scherm kunt bekijken. Je kunt tijdens het werk aangepaste werkruimten in- of uitschakelen, sluiten en weer openen.

Overschakelen naar een aangepaste werkruimte

Als de systeembeheerder meerdere aangepaste werkruimten heeft geconfigureerd, kun je tussen deze werkruimten schakelen door op links te klikken of sneltoetsen te gebruiken.

Handmatig overschakelen naar een werkruimte

1. Beweeg de muisaanwijzer over het ingeklapte MAX-paneel aan de linkerkant totdat de overzichtsweergave wordt weergegeven.
  2. Klik onder Aangepaste werkruimten op de werkruimte die je wilt openen.

Met sneltoetsen overschakelen naar een werkruimte

De MAX-applicatie moet geselecteerd zijn om de sneltoetsen te kunnen gebruiken. Als je ergens binnen een aangepaste werkruimte hebt geklikt, werken de sneltoetsen niet meer en moet je binnen de MAX-applicatie klikken om de sneltoetsen weer te laten werken. Terwijl de MAX-applicatie is geselecteerd, druk je op Ctrl+1, Ctrl+2 of Ctrl+3 op je toetsenbord om over te schakelen naar de eerste, tweede of derde link die wordt vermeld onder Aangepaste werkruimten in de overzichtsweergave van MAX.

Aangepaste werkruimten sluiten

Je kunt aangepaste werkruimten sluiten om te verhinderen dat de MAX-applicatie wordt samengevouwen of gewoon omdat je ze niet meer nodig hebt. Klik hiervoor op de X rechtsboven in het scherm. Als je een aangepaste werkruimte opnieuw wilt openen, klik je op de bijbehorende link of gebruik je de sneltoetsen zoals hierboven beschreven.

Contactafhandeling met aangepaste werkruimten

Als je een telefoongesprek afhandelt terwijl er een aangepaste werkruimte geopend is, wordt de actieve aangepaste werkruimte weergegeven onder een speciale telefoonbalk met de oproepfuncties erboven. De telefoonbalk heeft vergelijkbare functies als de normale telefoonwerkruimte, zodat je de oproep op de gewone manier kunt afhandelen. Je kunt de aangepaste werkruimte sluiten als je de oproep in de normale telefoonwerkruimte wilt afhandelen. Let op: als je extra partijen toevoegt aan een oproep (bijvoorbeeld in een conference call), verandert de interface van MAX weer in de standaard telefoonwerkruimte, zodat je de oproepfuncties voor alle deelnemers kunt gebruiken.

Wanneer je behalve spraak ook andere soorten contacten afhandelt, moet je ofwel focussen op het contact of op een van de aangepaste werkruimten. Je kunt ze niet allebei tegelijk bekijken.