Salesforce Agent installeren

Salesforce Agent ondersteunt de huidige versie en de twee voorafgaande versies van de Agent.

De installatie van Salesforce Agent verloopt in een aantal verplichte stappen. Nadat u de verplichte stappen hebt voltooid, is er nog een groot aantal optionele configuratietaken beschikbaar. Wanneer u Salesforce Agent configureert, moet u het callcenterprofiel niet aanpassen, behalve als u NICE WFO hebt ingeschakeld.

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Voordat u begint

• Controleer dat u geen naamruimte hebt gedefinieerd in uw Salesforce-org. U definieert vaak een naamruimte wanneer u een ontwikkelaarsorganisatie gebruikt om een beheerd pakket voor distributie te maken. Salesforce Agent heeft een eigen naamruimte en werkt niet in een organisatie die er al een heeft gedefinieerd. Als u al een naamruimte hebt gedefinieerd, raadpleeg dan de Help-functie van Salesforce.
  • Zorg ervoor dat u Salesforce Agent installeert en gebruikt op een ondersteund platform met een ondersteunde browser.
  • Als u al een contactcenterdefinitie hebt met de naam NICE CXone Contactcenter, moet u die naam wijzigen vóórdat u de applicatie installeert, omdat de installatie anders zal mislukken.

Het Salesforce Agent pakket installeren

Belangrijk om te weten: Salesforce Agent wordt ondersteund door de volgende Salesforce-edities:

• Professional
  • Enterprise
  • Unlimited
  • Developer
  • Prestaties
  1. Log in bij de Salesforce-org waarvoor u Salesforce Agent wilt installeren.

2. Ga naar http://appexchange.salesforce.com en zoek naar NICE CXone.

3. Beweeg de muisaanwijzer over Best-in-Class Omnichannel Channel CTI / IVR / ACD / Dialer / Contact Center en klik op Meer.

4. Klik op Nu ophalen.

5. Klik op Installeren in productie. Wanneer hierom wordt gevraagd, logt u eerst in door op Inloggen bij AppExchange te klikken.

6. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik daarna op Bevestigen en installeren.
  7. Selecteer desgevraagd een gebruikersnaam en log in.
  8. Kies of u wilt Installeren voor alleen beheerders, Installeren voor alle gebruikers of Installeren voor specifieke profielen… en klik op Installeren.

Als u Installeren voor Specifieke profielen hebt geselecteerd, kunt u instellen welke profielen toegang moeten hebben tot het pakket. U kunt een globaal beleid instellen door middel van de optie Toegangsniveau voor alle profielen instellen op, en vervolgens van daaruit de profielen wijzigen.

9. Verleen toegang tot api.incontact.com en klik op Doorgaan.

10. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Gereed.

Door middel van deze installatieprocedure wordt Salesforce Agent Lightning geïnstalleerd.

Gebruikers toewijzen aan uw licentie

Salesforce Agent is een applicatie met een beheerde licentie. Wanneer u een proefversie van de applicatie installeert, krijgt u 25 licenties die na 30 dagen verlopen. U moet met uw NICE CXone accountmanager overleggen om een werkorder te maken voor een update naar het gewenste aantal seats op basis van uw contract. Als u Salesforce Agent in een sandboxGesloten Zandbak: een kopie van een productieomgeving die wordt gebruikt voor het testen van applicaties. installeert, hebt u geen licenties nodig.

Nadat u de applicatie hebt geïnstalleerd, moet u gebruikers aan een licentie toewijzen, anders wordt de applicatie niet geladen wanneer uw gebruikers inloggen bij Salesforce.

1. Klik rechtsboven in de hoek op Configuratie.

2. Gebruik het zoekvak om te zoeken naar Geïnstalleerde pakketten en klik daarna op de link Geïnstalleerde pakketten.

3. Vind het pakket NICE inContact CXone Agent for Salesforce en klik op Licenties beheren. Als u gebruikers toewijst in de Salesforce-sandbox, is de optie Licenties beheren niet beschikbaar en kunt u deze stap overslaan.

4. Klik op Gebruikers toevoegen.

5. Zoek en voeg gebruikers toe aan uw licentie.

Salesforce Agent inschakelen in Lightning Experience

U moet Salesforce Agent toevoegen aan de werkbalk voor elke Lightning Experience-app waarin uw agents de Salesforce Agent moeten kunnen bekijken.

1. Klik rechtsboven op het tandwielpictogram. Klik op Configuratie.

2. Klik in het linkermenu op Apps > App Manager.

3. Zoek de app waarin u Salesforce Agent wilt inschakelen. Controleer in de kolom Apptype of de app de Lightning Experience gebruikt.

4. Klik op de vervolgkeuzepijl rechts van die app. Klik op Bewerken.
  5. Klik in het menu App-instellingen aan de linkerkant op Hulpprogramma's (alleen desktop).
  6. Klik op Hulpprogramma toevoegen.
  7. Zoek naar CTI Softphone openen en klik op CTI Softphone openen.
  8. Klik onder in het venster op Opslaan.

Machtigingen instellen voor uw gebruikers

Machtigingssets configureren voor één gebruiker

1. Klik op Configuratie in het accountmenu rechtsboven.

2. Gebruik het zoekvak om te zoeken naar Gebruikers en klik daarna op de link Gebruikers.

3. Vind en selecteer de niet-beherende gebruiker die u wilt bewerken.

4. Klik in het gedeelte Toewijzingen voor machtigingsset op Toewijzingen bewerken.

5. Selecteer Machtigingen voor inContact Agent uit de lijst Beschikbare machtigingssets.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Klik op Opslaan. De set Machtigingen voor inContact Agent verschijnt onder het gedeelte Toewijzingen voor machtigingsset op de pagina Gebruikersgegevens.

Machtigingssets configureren voor meerdere gebruikers

1. Klik op Configuratie in het accountmenu rechtsboven.

2. Gebruik het zoekvak om te zoeken naar Machtigingssets en klik daarna op de link Machtigingssets.

3. Vind en selecteer de machtiging voor inContact Agent die u wilt bewerken.

4. Klik op Toewijzingen beheren en selecteer de gebruikers aan wie u de machtiging wilt toewijzen.

5. Klik op Opslaan. De set Machtigingen voor inContact Agent verschijnt onder het gedeelte Toewijzingen voor machtigingsset op de pagina Gebruikersgegevens van de agents.

Het NICE CXone-callcenter configureren

Alle Salesforce Agent-gebruikers moeten worden toegewezen aan het NICE CXone-callcenter. Alle andere, oudere callcenters mogen niet worden gebruikt en kunnen worden verwijderd.

1. Klik op Configuratie in het accountmenu rechtsboven.

2. Gebruik het vak Snel zoeken om naar Callcenters te zoeken en klik vervolgens op de link Callcenters.

3. Controleer de informatie en klik op Doorgaan.

4. Klik op Bewerken naast het NICE CXone-callcenter.

5. Controleer in het gedeelte NICE CXone-instellingen of het veld CXone-systeemuitgever de juiste waarde voor uw organisatie heeft:

• Zonder FedRAMP: https://cxone.niceincontact.com

• CXone Met FedRAMP Moderate: https://cxone-gov.niceincontact.com
  6. Optioneel: Geef de tenant-ID van uw CXone-account op in het veld CXone-tenant-ID. De effecten hiervan zijn als volgt:

• De optie Bedrijfsdomein gebruiken wordt verborgen voor agents wanneer ze inloggen.

• De externe inlogauthenticator die voor uw tenant is geconfigureerd, wordt weergegeven.

U kunt uw CXone-accountmanager vragen wat de CXone-tenant-ID is.

7. Zorg dat de URL die u in stap 5 hebt ingevoerd voor CXone-systeemuitgever is geconfigureerd in Externe site-instellingen.

1. Gebruik het vak Snel zoeken om te zoeken naar Externe site-instellingen en klik vervolgens op Externe site-instellingen.

2. Selecteer NICEinContact.

3. Klik op Bewerken.

4. Voer in het veld URL van externe site de URL van uw CXone-systeemuitgever in.

5. Klik op Opslaan.

Gebruikers toewijzen aan het NICE CXone-callcenter

Nadat u de callcenterdefinitie hebt gewijzigd, moet u gebruikers toewijzen aan het NICE CXone-callcenter. U kunt dit doen door het callcenter of individuele gebruikers aan te passen.

Het callcenter wijzigen

1. Klik rechtsboven in de hoek op Configuratie.

2. Gebruik het vak Snel zoeken om naar Callcenters te zoeken en klik vervolgens op Callcenters.

3. Als het scherm "Welkom bij Salesforce Call Center" wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.

4. Selecteer het NICE CXone-callcenter. Klik niet op Bewerken naast de naam van het callcenter.

5. Klik in het gedeelte Callcentergebruikers op Gebruikers van callcenter beheren.

6. Klik op Meer gebruikers toevoegen. Zoek naar gebruikers door de filtervelden te configureren en op Zoeken te klikken.

7. Schakel in de zoekresultaten de selectievakjes voor de gewenste gebruikers in en klik op Toevoegen aan callcenter.

Individuele gebruikers wijzigen

1. Klik rechtsboven in de hoek op Configuratie.

2. Gebruik het vak Snel zoeken om te zoeken naar Gebruikers en klik daarna op Gebruikers.

3. Klik op Bewerken naast de gebruiker die u aan het callcenter wilt toevoegen.

4. Blader naar rechtsonder in het gedeelte Algemene informatie. Typ NICE CXone in het veld Callcenter of gebruik de zoekknop om te zoeken naar geconfigureerde callcenters.

5. Klik op Opslaan.

Softphone-layout configureren

De Softphone-layoutGesloten Een softwareprogramma om telefoongesprekken te voeren via het internet met behulp van een computer, in plaats van een fysieke telefoon. bepaalt welke actie Salesforce Agent onderneemt wanneer de console een query uitvoert. U kunt standaard en aangepaste query's uitvoeren. Meer informatie over beide soorten query's vindt u in de integratiehandleidingen van Salesforce op de Help-site van Salesforce. Wanneer u een standaard query uitvoert, zoekt Salesforce in de Telefoon-velden van de geselecteerde objecttypen naar de ANIGesloten Nummerweergave, ook Beller-ID genoemd. Weergave van het telefoonnummer van een inkomend telefoongesprek. van de beller. Wanneer u een standaard query uitvoert, zoekt Salesforce in de Telefoon-velden van de geselecteerde objecttypen naar de ANI van de beller. Daarna wordt het object met overeenkomende nummers geopend.

1. Klik rechtsboven in de hoek op Configuratie.

2. Gebruik het zoekvak om te zoeken naar Softphone-layouts en klik daarna op Softphone-layouts.

3. Als het scherm Kennismaking met Salesforce CRM Contact Center verschijnt, klikt u op Doorgaan.

4. Klik op Bewerken naast een bestaande layout of maak een nieuwe layout door op Nieuw te klikken.

Meerdere Softphone-layouts zijn mogelijk. Wanneer u een layout maakt of bewerkt, kunt u die layout instellen als de standaard die door profielen wordt gebruikt.

5. Als u de lijst met te doorzoeken objecten wilt wijzigen, klikt u op Objecten toevoegen/verwijderen in het gedeelte Softphone-layout, onder Deze Salesforce.com-objecten weergeven.

6. Als u de lijst met velden voor een objecttype wilt bewerken, klikt u op Bewerken in het resultatenvenster van Salesforce Agent. Houd er rekening mee dat u meer dan drie velden kunt selecteren, maar dat het resultatenvenster alleen de eerste drie geselecteerde velden weergeeft.

7. Als wilt aanpassen in welke browser de schermpopup wordt geopend, selecteert u Bestaand browservenster of Nieuw browservenster of tabblad.

8. Als u wilt opgeven welke actie Salesforce Agent moet uitvoeren wanneer u een standaard of aangepaste zoekopdracht uitvoert, wijzigt u de instellingen voor "CTI 2.0 or Higher".

De schermpopup wordt geopend met het gevraagde objecttype. Er wordt geen aanvullende informatie vanuit de ACD opgenomen. Als u gegevens wilt toewijzen aan de schermpopup wanneer deze wordt geopend, zoals ACD-gegevens of scriptvariabelen, moet u hiervoor aangepaste scripts maken. Neem indien nodig contact op met uw CXone-accountmanager voor hulp bij het maken van scripts.

Profielen toewijzen aan de Softphone-layout

1. Gebruik het zoekvak om te zoeken naar Softphone-layouts en klik daarna op Softphone-layouts.

2. Als het scherm "Welkom bij Salesforce Call Center" wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.

3. Klik op Softphone-layouts toewijzen.

4. Wijs voor elk profiel de juiste Softphone-layout toe. Profielen die aan -- Default -- zijn toegewezen, gebruiken de layout die u als standaard hebt ingesteld tijdens de configuratie van de Softphone-layout. Wanneer u klaar bent met het toewijzen van layouts aan profielen, klikt u op Opslaan.

De enige profielen die hier worden weergegeven, zijn de profielen die zijn toegewezen aan gebruikers met een toegewezen contactcenterdefinitie. Profielen die niet zijn toegewezen aan gebruikers, of niet zijn toegewezen aan gebruikers met een toegewezen contactcenterdefinitie, worden niet weergegeven.