Teams

Teams bieden een manier om uw gebruikers te organiseren ten behoeve van rapportage. U kunt ook niet-beschikbaarheidscodes, bepaalde producten en functies en andere instellingen toewijzen aan teams of inschakelen voor teams.

Teams zijn iets anders dan Groepen. Een 'groep' is een verzameling van gebruikers die u definieert op een manier die betekenis heeft voor uw organisatie. Voorbeelden van groepen zijn 'contractmedewerkers' of 'parttime medewerkers'. Door middel van groepen kunt u ook medewerkers markeren met een gemeenschappelijk kenmerk, bijvoorbeeld 'werkende ouders'. Groepen worden voornamelijk gebruikt voor rapportage en hebben geen effect op de NICE CXone WFO-applicatie. In gehoste systemen zijn uw groepen misschien hetzelfde als uw teams, maar dit is niet vereist.

De teamrecords bevatten informatie die is georganiseerd in de volgende tabbladen:

Tabblad

Description

Eigenschap Basisinformatie over het team.
Ingeschakelde functies Toont alle functies die voor het team zijn ingeschakeld. U kunt andere beschikbare functies inschakelen vanuit dit tabblad.
Gebruikers Toont de gebruikers die aan het team zijn toegewezen. U kunt andere gebruikers aan het team toewijzen of gebruikers uit het team verwijderen vanuit dit tabblad. U moet de juiste team- en gebruikersmachtigingen hebben om dit te doen.
Niet-beschikbaarheidscodes Toont de niet-beschikbaarheidscodes die de agents in dit team kunnen gebruiken in hun agentapplicatie. U kunt niet-beschikbaarheidscodes toevoegen of verwijderen vanuit dit tabblad.
Contactinstellingen Toont de standaard teaminstellingen voor het afhandelen van verschillende soorten contacten en stelt u in staat deze instellingen te wijzigen. De inhoud van dit tabblad verschilt, afhankelijk van of u statische levering of dynamische levering gebruikt.
Opmerkingen Hiermee kunt u tekstopmerkingen over het team toevoegen.
Auditgeschiedenis Geeft een doorzoekbaar overzicht van historische wijzigingen in het team.

Belangrijke informatie over teams

• Gebruikers kunnen niet aan meerdere teams worden toegewezen.
  • Elke gebruiker moet aan een team toegewezen zijn. Als u een gebruiker uit een team probeert te verwijderen, wordt u gevraagd om die gebruiker toe te wijzen aan een ander team.
  • U mag alleen meerdere gebruikers tegelijk uit een team verwijderen als u van plan bent ze aan hetzelfde team toe te voegen.
  • U kunt teams eventueel activeren en deactiveren. U kunt een team waaraan gebruikers zijn toegewezen, niet deactiveren. U moet dan eerst alle gebruikers verplaatsen naar een ander actief team. Probeer nooit een team te deactiveren als u niet beschikt over de machtiging om gebruikers te bewerken.
  • Instellingen in een individueel gebruikersprofiel hebben voorrang boven de standaardinstellingen van een team. Als een gebruiker in het team andere contactinstellingen heeft dan de standaardinstellingen van het team, gelden voor die gebruiker de specifieke instellingen van de gebruiker.
  • Wanneer u een team maakt, kunt u een bestaand team gebruiken als basis voor het nieuwe team. Bij deze methode wordt het nieuwe team gemaakt door het dupliceren van de volgende elementen:

• Algemene instellingen.
    • Niet-beschikbaarheidscodes.
    • Teameigenschappen.
    • Functies.

U moet het team een unieke naam geven. Gebruikers worden niet gedupliceerd, dus u moet de gebruikers zelf toevoegen.