Ontwerpvoorbeelden

De voorbeeldontwerpen op deze pagina tonen de verschillende mogelijkheden om uw virtuele agent te integreren met CXone. De voorbeelden zijn gebaseerd op realistische scenario's, maar onthoud dat de omgeving van elke organisatie anders is. Deze ontwerpen leveren mogelijk niet dezelfde resultaten op voor uw omgeving als in het voorbeeld.

Ontwerpvoorbeeld 1 – .NET API-proxytunnel gehost als Azure-webservice

Ontwerpvoorbeeld 1 bevat een .NET API die wordt gehost als Azure-webservice. De virtuele agentbot-laag van de architectuur is zo ontworpen dat de virtuele agent en de cognitieve services bestaan in aparte containers in Azure. De proxytunnel vereist drie verschillende aanroepen voor elke aanvraag:

1. Met de eerste oproep wordt de audio naar de spraak-naar-tekstdienst verstuurd voor transcriptie.
  2. Met de tweede oproep wordt de getranscribeerde tekst naar de virtuele agent verstuurd, die vervolgens de intentieGesloten De betekenis of de bedoeling van wat een klant zegt of typt; datgene wat de klant wil communiceren of bereiken. van de tekst analyseert en een respons terugstuurt.
  3. Met de derde oproep wordt de respons van de virtuele agent naar de tekst-naar-spraakservice verstuurd en verwerkt tot een audiorespons. Deze respons wordt vervolgens teruggestuurd naar CXone.

Voorbeeld van een architectuur waarbij de proxytunnel voor elk verzonden verzoek drie oproepen plaatst aan diensten aan de virtuele-agentzijde.

De architectuur van dit voorbeeld kan leiden tot latentie tijdens een interactie, omdat de proxytunnel meerdere oproepen plaatst bij elk verzoek.

Ontwerpvoorbeeld 2 – Proxytunnel-eindpunt gemaskeerd binnen .NET gRPC-client

In dit voorbeeld heeft de architectuur een proxytunneleindpunt dat is gemaskeerd in een afgezonderde .NET gRPC-clientdienst. De gRPC-client is gebouwd als een Docker-container die als webservice wordt gehost. Verzoeken van CXone gaan via de API-gateway naar het proxytunneleindpunt in de gRPC-client.

In dit voorbeeld is ook een autorisatieservice opgenomen. Het CXone Studio-script haalt een autorisatietoken op bij de autorisatieservice en retourneert dit naar het script. Het script stuurt vervolgens verzoeken door via de API-gateway.

Voorbeeld van een architectuur waarbij het script een verzoek indient bij een autorisatieserver voor een token voordat er verzoeken worden verzonden naar de virtuele agent.

Ontwerpvoorbeeld 3 – API-gateway gemaskeerd als proxy

Deze relatief eenvoudige architectuur beschikt over een API-gateway die wordt gemaskeerd als een proxy. Deze architectuur kan alles doen wat een proxytunnel moet doen om aangepaste CXone-eindpunten te ondersteunen. Dat wil zeggen: payload-omzetting, audio-conversie en -transcodering, en doorgifte van input en output tussen systemen.

Voorbeeld van een eenvoudige architectuur waarbij de API-gateway wordt gemaskeerd als een proxytunnel.