DNC-functies beheren

De standaard DNC-groep voor de bedrijfseenheid wijzigen

Vereiste machtigingen: Externe bedrijfseenheid Bewerken

Alle ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die een DNC-groep nodig hebben, worden automatisch toegewezen aan de DNC-groep van de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren, behalve als u handmatig een andere DNC-groep instelt voor de ACD-skill. U kunt instellen welke DNC-groep de standaardgroep is voor uw contactcenter.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ACD-configuratie > Bedrijfseenheden.

3. Klik op de bedrijfseenheid die u wilt bewerken.

4. Klik in het tabblad Details op Bewerken.

5. Blader omlaag naar het gedeelte Outbound-strategie.
  6. Klik op de keuzelijst Standaard DNC-groep en selecteer de DNC-groep die u als standaard wilt instellen.
  7. Klik op Gereed.

DNC-lijsten bijwerken

Vereiste machtigingen: DNC-lijst Bewerken, Skills Bewerken

U kunt een bestaande DNC-lijst bijwerken door de huidige DNC-lijst te downloaden, deze lijst aan te passen en de bijgewerkte lijst vervolgens als een nieuw bestand te uploaden voor de beoogde DNC-groepen. Omdat de unieke ID van elk contact dezelfde blijft, werkt CXone de records bij met de wijzigingen, in plaats van nieuwe records aan te maken.

Als u een gewijzigde DNC-lijst uploadt waardoor huidige DNC-records komen te vervallen, beschouwt CXone ze als nieuwe, maar vervallen records. Dit betekent dat de oorspronkelijke records functioneel blijven – de betreffende nummers worden niet opnieuw geactiveerd in oproeplijsten waarop de DNC-lijst al van toepassing is. Maar vanuit oproeplijsten die u in de toekomst uploadt, kunnen deze nummers wel worden gebeld.

De volgende methode is de beste als u andere kolommen dan Telefoonnummer en Vervaldatum wilt toewijzen. Als u alleen deze 2 kolommen nodig hebt, kunt u de ingebouwde wizard gebruiken door een DNC-groep te selecteren en op Bestand selecteren te klikken. Als u de volgende stappen gebruikt, kan CXone automatisch bepaalde velden invullen, zoals Contact-ID.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > DNC.

3. Klik op de DNC-groep waarvan u de DNC-lijst wilt bijwerken.
  4. Klik in op het tabblad Details op Download > Alleen actieve. Laat deze browser open, zodat u er later naar kunt terugkeren.
  5. Open het bestand en breng de gewenste wijzigingen aan. Sla de wijzigingen op in een nieuw bestand en geef het bestand een nieuwe bestandsnaam.
  6. Ga terug naar het DNC-bestand dat nog geopend is in CXone. Klik op Bestand selecteren.

7. Selecteer Nieuwe uploaden. Klik op Bestand kiezen en selecteer de bijgewerkte DNC-lijst. Klik op Volgende.
  8. Controleer of de velden in het tabblad Veldtoewijzing correct zijn toegewezen aan de kolommen van uw bijgewerkte DNC-lijst. Corrigeer de toewijzingen als ze niet kloppen. Klik op Volgende.
  9. Klik op Gereed.