Een WSDL/Proxy DLL importeren

Een dynamic-link library (DLL) is een bestand met programmacode en/of gegevens dat kan worden gebruikt door applicaties of door andere bibliotheken en modules. U kunt echter wel verwijzen naar een DLL met SOAP webservices in Studio. Om veiligheidsredenen kunt u een DLL niet rechtstreeks uploaden in Studio.

Voordat een proxy-DLL kan worden gebruikt in CXone, moet deze worden geautoriseerd. Neem contact op met uw CXone-accountmanager voor hulp bij het autoriseren van het bestand nadat u het importeert.

1. Studio Uitvoeren als een beheerder.
  2. Klik in het tabblad Bibliotheek van Studio op het Import Web Service pictogram Een pictogram met een open bestandsmap met een cirkel erachter en een pijl die de beweging in de map toont. om het venster Webservice importeren te openen.
  3. Typ het volledige adres van het WSDL-bestand in het veld URL in en klik op Start. Het veld Namespace wordt automatisch ingevuld met de naamruimte die gekoppeld is aan het bestand dat u selecteert. U hoeft dit niet te wijzigen. De naamruimte mag nooit DLL zijn.
  4. Klik op OK.
  5. Selecteer in het venster Save File As, de locatie waar u de Proxy DLL wilt opslaan nadat deze is gegenereerd en klik op Save. Selecteer altijd de hoofdmap van de bestandsserver. Gebruik altijd een unieke bestandsnaam voor een DLL. Als u de naam van een bestaande DLL gebruikt, overschrijft deze het bestaande bestand en dat bestand zal niet langer werken.
  6. U kunt de nieuwe Proxy DLL als optie weergeven wanneer u op het pictogram Add Web Service op het tabblad Bibliotheek klikt.