Configuratie en ondersteuning van NICE CXone voor VDI

Een overzicht van VDI

Een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) maakt het mogelijk om een desktopbesturingssysteem te hosten op een centrale server in een datacenter. Deze term werd geïntroduceerd door VMware, een van de marktleiders in virtualisatie. VDI-technologie levert een desktopimage via een netwerk naar een eindpunt. Het eindpunt kan een traditionele computer, een thin client of zelfs een mobiel apparaat zijn. Zo kan de gebruiker communiceren met het besturingssysteem en de applicaties alsof ze lokaal worden uitgevoerd.

Voordelen van VDI

VDI biedt een aantal voordelen die deze technologie aantrekkelijk maken voor IT-afdelingen:

• Aangezien de meeste processen op de server plaatsvinden, kunnen verouderde pc's vaak weer in gebruik worden genomen als VDI-clients.
  • Bij de aankoop van nieuwe apparaten kunnen bedrijven systemen kopen die minder krachtig en minder duur zijn.
  • Omdat alle gegevens in het datacenter blijven, worden ze beter beveiligd. Het eindpuntapparaat, bijvoorbeeld een laptop, bevat geen gegevens dus er is geen risico van gegevensverlies als de laptop wordt gestolen.
  • U kunt mobiel en op afstand werken gemakkelijker ondersteunen wanneer de desktopimage zich in uw datacenter bevindt.

Nadelen van VDI

Zoals de meeste technologieën heeft ook VDI nadelen:

• Het geldt dat u bespaart op eindpunthardware, moet u vaak weer besteden aan de IT-infrastructuur.
  • Opslagkosten kunnen VDI onbetaalbaar maken.
  • Omdat VDI afhankelijk is van de netwerkconnectiviteit, hebben gebruikers alleen toegang tot hun virtuele desktops met een werkende netwerkverbinding. Bovendien kunnen trage verbindingen de desktopprestaties belemmeren.
  • VDI-omgevingen voegen een extra laag van complexiteit toe aan uw oplossing, waarvoor u aparte proof-of-concept activiteiten en prestatietests moet uitvoeren. Het gebruik van een softphone met externe verbindingen in een VDI-omgeving kan gevolgen hebben voor de audiokwaliteit.

Ondersteuning van VDI door NICE CXone

NICE CXone ondersteunt de VDI-configuraties van Citrix-, VMWare-, AWS-werkruimten en Azure Virtual Desktop die op deze pagina worden beschreven.. Deze ondersteuning is erop gebaseerd dat u gebruikmaakt van de goedgekeurde VDI-softwareversies en de minimaal aanbevolen hardware voor uw gebruikerseindpunten. NICE CXone ondersteunt geen configuraties die niet aan deze minimumvereisten voldoen. Als u ervoor kiest om een VDI-oplossing buiten deze richtlijnen te implementeren, kan dit mogelijk wel werken. Maar NICE CXone biedt dan geen garantie of geavanceerde probleemoplossing via Technische Support.

NICE CXone VDI-ondersteuning: spraaktoepassingen

Application Desktopbesturingssysteem Browser Opmerkingen
MAX Integrated Softphone Windows 10/11, 32- en 64-bits Chrome/Edge
Salesforce Agent Integrated Softphone Windows 10/11, 32- en 64-bits Chrome/Edge
CXone Softphone Windows 10/11, 32- en 64-bits N.v.t.

Om met VDI te werken, moet u software bij CXone downloaden en de onderstaande SKU's aanschaffen voor elke agent:

• Hosted Softphone met VDI (versleuteld) 1284-1283-000-XX
  • Hosted Softphone met VDI (niet versleuteld) 1284-1284-000-X

Vereisten voor bandbreedte en VoIP

Vereisten voor bandbreedte
Agents die thuis of op afstand werken, moeten een betrouwbare en snelle internetverbinding hebben.
Internetbandbreedte

35 Kbps per werkstation voor datatransport

Minder dan 200 ms gemiddelde retourtijd tussen werkstation en CXone-servers

Agents die thuis of op afstand werken, moeten een betrouwbare en snelle internetverbinding hebben.

Uploadsnelheid Minimaal 512 Kbps
Downloadsnelheid Minimaal 1,5 Mbps
Latentie

< 150 ms (retourtijd)

Pakketverlies < 0,75%
Jitter < 20 ms
VoIP-bandbreedtevereisten

De bandbreedte die nodig is voor spraak is afhankelijk van de codec (compressie-algoritme) die wordt gebruikt door de softphone. Aantal gelijktijdige oproepen * codec Kbps = totale VoIP-bandbreedte.

Het gebruik van codec-bandbreedte is bidirectioneel. Een G.711-oproep vereist gelijktijdig 88 Kbps outbound (van agent naar beller) en 88 Kbps inbound (van beller naar agent).

Codec Snelheid Ondersteund?
G.711 88 Kbps J
G.729 40 Kbps Speciale goedkeuring vereist

De minimale vereisten en aanbevelingen op deze pagina hebben alleen betrekking op het gebruik van NICE CXone binnen de virtuele omgeving. Wanneer u een VDI-omgeving beschikbaar stelt, moet deze voldoen aan de volledige omvang van uw zakelijke behoeften. Zorg ervoor dat u alle bedrijfskritische programma's en applicaties die u zult gebruiken test en begrijpt.

Vereisten voor NICE CXone VDI: AWS

NICE CXone is compatibel met AWS-werkruimten.

Lichte configuratie

De configuratie in deze tabel kan CXone uitvoeren en tegelijkertijd de spraakkwaliteit behouden blijft, maar alleen bij een minimale belasting:

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de lichte configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11
Processor 2 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Normale configuratie

De configuratie in deze tabel wordt aanbevolen voor de meeste omgevingen:

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor normale configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11
Processor 2 CPU
Fysiek RAM

8 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Zware configuratie

Wanneer u een zwaardere belasting verwacht, kunt u overwegen om de configuratie in deze tabel te gebruiken:

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor normale configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11
Processor 4 CPU
Fysiek RAM

16 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

NICE CXone VDI-vereisten: Azure

CXone is compatibel met Azure Virtual Desktop (Azure VD).

Lichte configuratie

Deze configuratie illustreert de minimumvereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met Azure VD. Hierbij wordt aangenomen dat één agent interacties afhandelt.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de lichte configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11
Processor 2 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Zware configuratie

Deze configuratie illustreert robuustere vereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met Azure VD. Hierbij wordt aangenomen dat drie of meer agents interacties afhandelen.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de zware configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11
Processor 4 CPU
Fysiek RAM

8 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Vereisten voor NICE CXone VDI: Citrix

NICE CXone is compatibel met:

• Citrix Hypervisor Servers Xen 7.6 – 8.2
  • Client-versies 7-2109 vanaf Virtual Desktop 7.6

De minimale ondersteunde Citrix-setup is:

• Citrix Virtual Desktops op Citrix Hypervisor Servers 8.2
  • Citrix 12.0 Gateway
  • Clientversie Citrix Virtual Apps en Desktops 7 2109.

Lichte configuratie

Deze configuratie illustreert de minimumvereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met Citrix VDI.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de lichte configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11, 32- en 64-bits
Processor 2 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Zware configuratie

Deze configuratie illustreert robuustere vereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met Citrix VDI.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de zware configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11, 32- en 64-bits
Processor 4 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Vereisten voor NICE CXone VDI: VMware

De minimaal ondersteunde VMware-configuratie is VMware Horizon 7.3.3 t/m 8 2106.

Lichte configuratie

Deze configuratie illustreert de minimumvereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met VMware VDI.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de lichte configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11, 32- en 64-bits
Processor 2 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

Zware configuratie

Deze configuratie illustreert robuustere vereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met VMware VDI.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de zware configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11, 32- en 64-bits
Processor 4 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge

NICE CXone VDI-vereisten: Windows 365

Lichte configuratie

Deze configuratie illustreert de minimumvereisten om NICE CXone op virtuele desktops te kunnen uitvoeren met Windows 365.

Minimale desktop- en netwerkvereisten voor de lichte configuratie
Besturingssysteem Windows 10/11, 32- en 64-bits
Processor 2 CPU
Fysiek RAM

4 GB totaal

Lokaal ethernet 100 Mbps
Lokaal geluid Full-duplex
Ondersteunde browsers Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox
Ondersteunde softphones van externe leveranciers Zoom, Google, RingCentral, Vonage